Hendrik (Henk) Weggemans

Functie: Gedeputeerde

(Wijster 1943 – Groningen 2016) Gedeputeerde (1994-2003).

Na een opleiding aan de kweekschool werkzaam in het basisonderwijs. Als secretaris een van de drijvende krachten achter de Vereniging Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe. Sinds 1978 is Weggemans voor de PvdA lid van Provinciale Staten. In 1994 werd hij gedeputeerde en legde hij zijn taak bij de BOKD neer. Weggemans had vooral economie en financiën in zijn portefeuille. Na het overlijden van gedeputeerde Hans Schaap in februari 2006 keerde hij voor ruim een jaar terug in het college van gedeputeerde staten. Weggemans was tevens jaren voorzitter van Stichting Cultureel Erfgoed Harry Muskee. In 2016 overleed hij op 72-jarige leeftijd.