Harry Weerman

Functie: Sportman

(Emmen 1947) Sportman met veelzijdige talenten (voetbal, handbal, volleybal, atletiek).

Koos als zestienjarige definitief voor het handballen bij E en O in Emmen. Speelde in Jong Oranje en 28 keer in het nationale seniorenteam. Werd daarna een succesvol trainer. Was coach van Jong Oranje (vier seizoenen) en het Nederlands seniorenteam (twee seizoenen). Als trainer leidde hij de mannenploeg van E en O in het seizoen 1981-82 naar het kampioenschap in de eerste divisie en op het hoogste niveau (de eredivisie) naar drie nationale titels (1988-89, 1990-91 en 1991-92). Stapte vervolgens over naar de vrouwen van E en O, met wie hij in 1994-95 promoveerde naar de eredivisie. De jonge ploeg werd daarin achtereenvolgens tweede en derde, maar viel uit elkaar toen de internationals zich buiten de clubs en de competitie gingen voorbereiden op grote toernooien.

Harry Weerman werd in 1997 commercieel directeur van de Betaald Voetbal Organisatie (BVO) Emmen. Hij kreeg ontslag na een reorganisatie in 2004, maar trad later in een soortgelijke functie in dienst van E en O. In 2005 was hij er tijdelijk trainer van de herenploeg. Weerman keerde ook terug bij de handbalbond als assistent bondscoach van de nationale mannenploeg en als coach van de heren jeugd.