Organisatie

Scheepswerf De Vlijt

Organisatie type: Scheepswerf

Datum:

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Scheepswerf aan de Stephensonweg te Coevorden.

Voortgekomen uit de scheepswerf van J. Supheert Sr. aan het Kanaal A in het Schoonebekerveld . Op de werf in Schoonebeek met kanthelling werden vooral aken, tjalken en opduwers gerepareerd voor de binnenvaart. In 1961 richtte Jan Supheert en zijn zoon Jan Supheert Jr. ten zuiden van Coevorden een nieuwe werf op bij de Spoorhaven aan het Coevorden-Vecht kanaal.

In de jaren '80 werd de werf overgenomen door R. Soppe en G. Soppe-Supheert. Op deze werf worden geen nieuwe schepen gebouwd maar worden alleen reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Op de twee aanwezige langshellingen van ca. 40 m lang worden hoofdzakelijk spitsen, woonarken, sleepboten, dekschuiten en jachten uitgehaald, om te worden schoongespoten, geteerd en gerepareerd.