VERKUNO

Organisatie type: Vereniging van professionele Beeldende Kunstenaars en Vormgevers

Vereniging van professionele Beeldende Kunstenaars en Vormgevers in de gemeente Noordenveld - Opgericht in 1999 na de gemeentelijke herindeling van Drenthe.

VERKUNO telt anno 2003 dertig leden, dat zijn bijna alle kunstenaars in Noordenveld. De vereniging stelt zich ten doel: het bevorderen van het kunst/cultuurklimaat, bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van het kunst/cultuurbeleid en het behartigen van de belangen van de leden-kunstenaars. VERKUNO adviseert de gemeente en de provincie. Jaarlijks organiseert zij zes tot acht veelal thematische tentoonstellingen in het Koetshuis te Roden met werk van leden en kunstenaars van elders; daarnaast op verzoek exposities in het woonzorgcentrum Vasalis. VERKUNO organiseert excursies en is actief in het ontwikkelen van lesbrieven voor het kunstonderwijs in het basis- en voortgezet onderwijs.

Vanaf 2000 is de 'Open Atelierroute Peize' een VERKUNO-activiteit geworden met openstelling van de ateliers in geheel Noordenveld, ook in Roden en Norg.