Verkeerspark Assen

In 1957 geopend educatief attractiepark.

De attractie mag zich inmiddels het grootste verkeerspark van Europa noemen. Het Verkeerspark Assen was oorspronkelijk bedoeld om kinderen spelenderwijs met het verkeer in aanraking te brengen. De eerste locatie was de Gouverneurstuin in het centrum van Assen. In 1965 verhuisde het park naar het Asserbos om eind jaren '80 op zijn huidige plaats naast het TT-circuit terecht te komen. Begin jaren '90 werd het noodlijdende Verkeerspark door de Jasper Holding van de gemeente Assen overgenomen. Sindsdien zijn er kartbanen en een feesthal ('Partytown') aan het park toegevoegd. In 2000 trok het Verkeerspark 130.000 bezoekers.