Ida Laura Veldhuijzen van Zanten

Functie: Maatschappelijk werkster, Vliegenier, kunstverzamelaar

(Hillegom 1911 - Emmen 2000)

Maatschappelijk werkster, vliegenier en kunstverzamelaar. Als jong meisje wilde zij graag stewardess worden. Door het grote aanbod kreeg zij echter geen baan in de luchtvaart. Daarom besloot zij haar vliegbrevet te halen. Tijdens WO II vloog zij in Engeland nieuwe vliegtuigen van de fabriek naar diverse luchthavens. Na haar pensionering vestigde zij zich in Emmen, waar haar broer huisarts was. Haar grote hobby was het verzamelen van kunstnijverheid en schilderijen. In 1990 kreeg zij de gouden erespeld uitgereikt van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Zij was op dat moment tachtig jaar oud en had al meer dan vijftig jaar gevlogen en meer dan tweeduizend vlieguren op haar naam staan.