Hillie Tuin

Functie: Schrijfster

(Havelte 1910 - Oud Beijerland 1996) Schrijfster.

Werd verpleegster en vertrok in 1947 - na haar huwelijk - naar Bergen op Zoom. In 1937 was haar toneelstuk De ienege uutweg kemeliestukkien uut het Dreinse boerenleêm ien drij bedrieven verschenen. Als schrijfster van dit stuk vermeldde ze H. Tuun. Ze droeg het op aan de rederijkerskamer 'Ontwikkeling' in haar geboorteplaats en liet het voorwoord schrijven door Jan Poortman. Waarschijnlijk heeft ze meer toneelstukken geschreven, maar deze verschenen niet in druk. In de door Poortman samengestelde bundel Uut en um oes olde laandschop werd haar dialectverhaal 'Het Paosvuur' opgenomen. In 1942 deed ze onder het pseudoniem Sannigje Hof mee aan de hoorspelprijsvraag van de gelijkgeschakelde Nederlandsche Omroep. Voor het spel Op de hoeve van de Kloezes won ze de eerste prijs.