Albert Timmer

Functie: Graficus, ontwerper

(Schoonloo 1952) Graficus, ontwerper en schrijver.

Werkt mee aan het dialecttijdschrift Oeze Volk. Debuteerde in 1976 met de Nederlandstalige bundel In afwachting, gevolgd door Een en een = twee (1978, samen met Willem Pleijsier). In 1983 verscheen Stamppot sniebonen, een gedichten- en verhalenbundel. Voorts leverde hij bijdragen aan diverse bloemlezingen. In 1990 schreef hij de tekst voor de Koppermaandagprent; in dat jaar verscheen ook het boek Tussen Oderen en Odoorn. Van 1991 tot en met 1994 had hij een column in het Nieuwsblad van het Noorden.