Roelf Harm Sol

Functie: Meer dan veertig jaar bestuurder in de schaatssport

(Drouwenermond 1924 - 2013) Meer dan veertig jaar bestuurder in de schaatssport.

Werd in 1962 penningmeester van de IJsvereniging Kloosterveen en Omstreken. Het was de eerste van een lange reeks functies op nationaal en internationaal niveau. Sol was onder meer actief als scheidsrechter en voorzitter van het organisatiecomité bij nationale en internationale wedstrijden, waaronder Wereldkampioenschappen. Hij was voorzitter van de technische commissie Hardrijden Langebaan en docent opleidingen Nationaal Jurylid. Ook was hij lid van het hoofdbestuur en secretaris van de schaatsenrijdersbond (KNSB). Binnen de bond maakte hij deel uit van verschillende commissies, in veel gevallen als voorzitter. Van 1976 tot 2000 was hij voorzitter van het Gewest Drenthe, waarvan hij erelid en erevoorzitter is. Sol speelde ook een bestuurlijke rol bij de Kunstijsbaan Drenthe en was betrokken bij de oprichting van de vereniging De Scheuvelloper.