Geert Smit

(Odoorn 1910 - Assen 1985) Schrijver.

Werkte bij Staatsbosheer en was tot aan zijn pensioen hoofdingenieur bij het Kadaster. Was in zijn woonplaats Assen actief binnen de Hervormde Kerk (president-kerkvoogd en lid provinciaal en landelijk college van kerkvoogden). Schreef in 1980 de teksten voor Exloo in foto's. Was jarenlang voorzitter van de stichting Oeze Volk. Schreef voor dit tijdschrift tal van verhalen en gedichten, die in 1982 als Een glassien vruchten in boekvorm gepubliceerd werden. Voorts verschenen bijdragen in het blad Kerk en Wereld.