Begrip

Semslinie Kunstlijn

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Kunstproject rondom de Semslinie. Voor acht locaties in dit grensgebied zijn kunstwerken gerealiseerd door Nederlandse kunstenaars. Beeldend kunstenaar Loes Heebink uit Kolderveen, aangesteld als curator van de projectgroep Semslinie Kunstlijn, ontwierp het masterplan. De opdrachtgever, de herinrichtingcommissie voor de Herinrichting Oost-Groningen en Gronings-Drentse Veenkoloniën ontving voor dit project in 2002 de prijs voor het beste opdrachtgeverschap van de provincie Groningen.

Literatuur

  • Lit.: Gids Semslinie Kunstlijn, 8 nieuwe beelden langs een historische grens (Dienst Landelijk Gebied Groningen en Drenthe 2002).