Arthur Rudolf (Rudi) Seidel

Functie: Schilder, Graficus

(Groningen 1938) Schilder en graficus (houtsnijder).

Volgde korte tijd een opleiding aan Academie Minerva te Groningen en aan de Vrije Academie in Den Haag, maar verder autodidact. Woonde vanaf zijn jeugd in Assen; verhuisde in 2002 naar Loon. Schildert, tekent en maakt houtsneden. Maakte naast landschappen ook politiek geïnspireerde werken, waaronder rond 1980 een twintigtal affiches naar aanleiding van diverse demonstraties. Seidel was in de jaren '70 samen met Toon Wegner de spil van het Aktiekollektief BBK Drenthe. Hij heeft een serie van 33 houtsneden met bijbelse onderwerpen gemaakt. Hij maakte diverse buitenlandse reizen, o.a. naar Spanje (1960), Polen (1974), Rusland (1974) en Zuid-China (1988). Van 1958 tot 1970 was hij lid van het Drents Schildersgenootschap. Tentoonstellingen van zijn werk o.a. in het Bijbels Museum te Amsterdam (1986) en het Drents Museum te Assen (1998). Broer van Peter Seidel (zie: Marcus Delanjo)