Johan Michiel Reese

Functie: Apotheker

(Schiedam 1833 - ?) Apotheker, fabrikant.

Volgde eerst tot 1851 een opleiding aan de Klinische School in Haarlem en deed op 17 november 1854 het staatsexamen voor apotheker. Vestigde zich aanvankelijk als waarnemer in apotheken van de weduwe Van Toll in Amsterdam en de weduwe Risselda in Leeuwarden. In 1859 vertrok hij naar Meppel waar hij samen met J.A. Schatens de leiding op zich nam van een galenische fabriek die eerst in de Hoofdstraat en later aan de Heerengracht was gevestigd. Reese zou leiding aan dit bedrijf geven tot ongeveer 1910.