Firma Pieper & Zonen

Organisatie type: Vervoersorganisatie

In 1927 door H.T. Pieper gestarte vervoeronderneming uit Nieuw-Schoonebeek. Sinds het oprichtingsjaar exploiteert Pieper de »autobusdienst Coevorden-Nieuw-Schoonebeek. Het bedrijf nam deze lijn destijds over van de Eerste Coevorder Autobus Onderneming die er drie jaar daarvoor mee was begonnen. In de oorlog kreeg ook de »EDS een vergunning voor een lijn Emmen-Schoonebeek-Coevorden waarna beide diensten werden geïntegreerd. Kort daarop verloor het bedrijf zijn vergunning die het echter na de oorlog weer volledig terugkreeg. Ondanks verschillende pogingen om Piepers diensten op te heffen, bestaan ze nog steeds. Sinds de jaren '80 werden onderhandelingen met de DVM over samenwerking gevoerd. Het bedrijf behield echter zijn zelfstandigheid en is daarmee een van de allerlaatste kleine particuliere openbaarvervoerbedrijven in Nederland.