Jan Jacobus Lambertus Pastoor

Functie: Bestuurder, Politicus

(Ruinerwold 1935) Bestuurder.

Zijn ambtelijke loopbaan begon in 1962 te Wassenaar. Hij was van 1970-1978 burgemeester van Workum, daarna tot 1987 van Smilde. In 1987 werd hij verkozen tot gedeputeerde van Drenthe. Dat zou hij blijven tot 1999. Zijn politieke loopbaan als CDA-lid werd vanaf toen voortgezet als lid van de Eerste Kamer. Als gedeputeerde had hij de taak om de gevoelige herindeling van Drentse gemeenten van 34 naar twaalf tot stand te brengen. Hij functioneert ook als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbanken te Assen, Groningen en Leeuwarden.