Externe referentie

Dienstwoning Wilhelminaoord

Een omstreeks 1920 in sobere Overgangsarchitectuur gebouwde DIENSTWONING, die heeft gefungeerd als onderwijzerswoning voor het naastgelegen voormalige schoolgebouw Oranjelaan 6, inmiddels aangewezen als beschermd rijksmonument. In 1967 is de toenmalige aangebouwde houten schuur afgebroken, opnieuw in baksteen opgetrokken en daarna gepleisterd. Het woonhuis is gelegen in een gebied dat op grond van de hoge cultuurhistorische waarde als voormalige landbouwkolonie van de Maatschappij van Weldadigheid in voorbereiding is om te worden aangewezen tot van rijkswege beschermd gezicht.
In 2006 is het pand geheel gerenoveerd, waarbij ook de niet originele siertuin is aangelegd. Het sterk teruggerooid gelegen vrijstaande pand is aan drie zijden door hoge en deels oude bomen omgeven.

Klik hier voor meer informatie over dit monument.