Externe referentie

Dienstwoning Frederiksoord

Een rond 1925 in sobere Interbellumarchitectuur gebouwde DIENSTWONING behorende bij de schuin tegenover gelegen Tuinbouwschool als onderdeel van de landbouwkolonie Frederiksoord. De woning ligt in een gebied dat in voorbereiding is om te worden aangewezen tot van rijkswege beschermd gezicht. Het hoofdgebouw van de tuinbouwschool is aangewezen als beschermd rijksmonument. Omstreeks 1985 zijn de oorspronkelijke dakpannen vervangen door de huidige niet originele betonnen pannen. De achter de woning gebouwde houten garage is niet origineel en valt derhalve buiten de provinciale bescherming. Het vrijstaande pand met voortuin heeft aan de achterzijde een diepe tuin met gazon, boompartijen en een vijver.

Klik hier voor meer informatie over dit monument.