Externe referentie

Ontginningsboerderij Frederiksoord

Een in 1929 in een sobere Overgangsarchitectuur gebouwde ONTGINNINGSBOERDERIJ met STOOKHOK/VARKENSSCHUUR. De boerderij ligt in een gebied dat momenteel de procedure doorloopt tot aanwijzing als beschermd gebied. Het indertijd in opdracht van de Maatschappij van Weldadigheid gebouwde complex wordt ter plaatse aangeduid als een typische ‘Vrijboer-hoeve’. Tijdens een verbouwing in 1962 is de nokhoogte van de achtergevel verhoogd, waarbij de huidige hoge achtergevel onder wolfseind is ontstaan. Het vrijstaande pand ligt op een ruim perceel tegenover de voormalige Gerard Adriaan van Swieten bosbouwschool. De erfinrichting is sober en nog redelijk oorspronkelijk en is ingedeeld middels gras rondom en een erfverharding middels tegels en beton.

Klik hier voor meer informatie over deze ontginningsboerderij te Frederiksoord.