NNBT

Organisatie type: Bureau voor toerisme

Volledig: Noord Nederlands Bureau voor Toerisme - In 1998 gevormde stichting als samenwerkingsverband van de provinciale VVV's van Friesland, Groningen en Drenthe. Het bureau kwam tot stand op aandrang van de provincies als uitdrukking van de noordelijke samenwerking en als voorbeeld van bundeling van krachten op economisch terrein. Met het economisch programma 'Kompas voor het Noorden' hadden de provincies een gezamenlijke vuist gevormd tegenover de rijksoverheid om extra middelen beschikbaar te krijgen, teneinde achterstanden in te lopen. Het toerisme is in die optiek een belangrijke groei-sector en motor van de noordelijke economie. Het NNBT kampte van begin af aan met financiële problemen vanwege overgeërfde tekorten en een overschot aan personeel. In 2003 ging de organi-satie ter ziele toen de provincies nog langer weigerden de tekorten bij te passen.