Hendrik Nijdam

Functie: Onderwijzer

(Dalen 1874 - Assen 1966) Onderwijzer en schrijver.

Na enige betrekkingen van kortere duur in diverse plaatsen in 1910 benoemd aan de school die hij tot zijn pensionering zou dienen: school 4 in de Gymnasiumstraat te Assen. Schrijfervaring deed hij op als auteur van een aantal kinderoperettes voor schoolgebruik. Schreef in 1930 samen met Jan Fabricius het openluchtspel Marieken van Orvelterveen, dat werd opgevoerd tijdens de grote provinciale tentoonstelling 'Thrianta' in het pas aangelegde Asser sportpark. Het spel gaat over de rovers Ellert en Brammert. De rol van laatstgenoemde werd door Nijdam gespeeld