Joannes Willebrordus Maria (Jan) Nefkens

Functie: Directeur van uitgeverij

(Rotterdam 1935) Directeur, tot 1995, van drukkerij Krips Repro te Meppel.

Stichtte in 1995 een eigen uitgeverij, De Spinnende Kater (de naam is gebaseerd op de liefde voor katten van de uitgever en zijn vrouw). Zijn drukkersactiviteiten zijn sedert 1990 gevat onder de naam Eiberpers. Zijn uitgaven zijn veelal gerelateerd aan culturele onderwerpen in de provincie en worden zowel digitaal als met lood gerealiseerd. Verder is Nefkens bestuurslid van de stichting Oud Meppel. Sedert de oprichting in 1979 is hij redacteur van het gelijknamige tijdschrift, waarin vele bijdragen van zijn hand over oude en moderne geschiedenis van Meppel. Hij publiceerde o.a. De Meppeler Driehoek (2000), een historische wandelroute.