Evert ten Napel

Functie: Sportverslaggever

(Klazienaveen 1944) Bakkerszoon die slechts kort in het bedrijf van zijn vader werkte en daarna in de journalistiek belandde.

Aanvankelijk als schrijvend verslaggever bij achtereenvolgens De Gezinsbode in Emmen en de Emmer Courant, daarna als radioreporter bij de RONO. In 1975 trad Ten Napel als algemeen verslaggever in dienst van TROS Radio, waar hij later overstapte naar de sportredactie. Samen met Kees Jansma en Eddy Poelmann werkte hij mee aan het programma TROS Sportcafé. In die tijd versloeg hij drie keer voor NOS Radio de Tour de France en het WK voetbal in Argentinië (1978). Evert ten Napel, met voetbal, handbal en wintersporten als specialiteiten, maakte in 1982 de overstap naar de televisie. Voor NOS Studio Sport maakte hij deel uit van de verslaggeversploeg bij de WK's en EK's voetbal sinds 1982. Verder versloeg hij de Olympische Zomerspelen van '92 en '96 en de Winterspelen van '88, '92, '94, '98 en 2002 en 2006. Ten Napel was ook van de partij bij de Elfstedentochten van '85, '86 en '97.