Theater De Muzeval

Organisatie type: Theater

Theater in Emmen.

Geopend in 1969. Voor die tijd werden er voorstellingen gegeven in de voormalige aula van de Gemeentelijke Scholen Gemeenschap (nu Esdal College). In 1954 werd er een nieuwe aula gebouwd. De oude aula werd aangepast en kreeg de naam Slakkehuis. Eind jaren '60 werd het theater uitgebreid en kreeg het de naam theater De Muzeval. In 1985 vond de laatste grote verbouwing plaats. Sjouke Zijlstra was van 1968 tot 1993 directeur. Vanaf 1993 heeft De Muzeval een tweekoppige leiding: Gerrit Nijhuis (zakelijke leiding) en Mieke Kluivers (artistieke leiding). Het theater beschikt over vier (speel)zalen: de grote zaal (658 zitplaatsen), het Slakkehuis (93), de foyer (afhankelijk van de opstelling, 60-250) en het Piepzaktheater (132). In 2016 is het doek gevallen voor theater De Muzeval en is op een andere locatie in Emmen een nieuw theater geopend: het ATLAS-theater