Molukse Evangelische Kerk

Ook: Geredja Indjili Maluku (GIM)

Kerkgenootschap, opgericht in 1952.

Grootste kerkgenootschap van de Molukse gemeenschap in Nederland. Telt in ons land 68 gemeenten met ruim 25.000 leden. De GIM heeft zich in 2002 aangesloten bij de Raad van Kerken in Nederland. Een van de grootste gemeenten is Rehoboth in Assen met ca. duizend belijdende leden. De kerkdiensten zijn tweetalig: Maleis en Nederlands. In 1951 kwamen de eerste Molukse KNIL-militairen naar ons land, die aanvankelijk over kampen werden verspreid. Een van de eerste zeven predikanten was ds. S. Metiary uit Assen. Molukse kerken staan in Assen en Hoogeveen. In Assen wordt op de tweede adventszondag ieder jaar een gezamenlijke dienst gehouden van hervormd en gereformeerd met de Molukse kerk.