Molenmuseum De Wachter

Organisatie type: Museum

Bron: Collectie Meijer

Ambachtelijk museum in Zuidlaren in een molencomplex met stellingmolen en stoommachine. Er wordt meel gemalen en lijnolie geslagen, brood gebakken en ijzer gesmeed en kruidenierswaar verkocht in een winkeltje uit 1890.

De uit 1851 daterende molen werd vanaf 1968 door de toenmalige eigenaar Medendorp gerestaureerd. Hij was de kleinzoon van de man die De Wachter in 1895 in bezit kreeg. Medendorp kocht tevens de oude inventaris terug, waaronder een stoommachine uit 1895. In 1988 nam een stichting het complex van hem over.