Persoon

Arend Metselaar

Functie: Directeur

Geboren: 1925

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

(Hollandscheveld 1925) Directeur van de bioscoop en de VVV te Hoogeveen. Aanvankelijk werkzaam bij de belastingen. In WO II actief bij de BS en vertrok in 1945 naar Zuidlaren voor een opleiding tot officier. In 1951 keerde hij terug naar de belastingdienst. Hij bleef nog tot 1980 reserveofficier en werd als een der eersten in Nederland opgeleid tot officier logistiek.

In 1953 werd Metselaar bedrijfsleider van bioscoop Luxor, eigendom van de familie Miedema uit Sneek. In 1975 stapte hij over naar de VVV. Als directeur daarvan raakte hij betrokken bij tal van activiteiten, met gevolg dat hij een begrip werd in Hoog-eveen en verre omstreken. 'Mister Hoogeveen', zoals hij wel genoemd werd, was als bestuurder betrokken bij o.a. de Expansie, de Expansiehal (later Mauritshal), de Stichting Viering Nationale Gedenkdagen, de Pulledagen en de Drentse Rijwielvierdaagse. Hij beëindigde zijn loopbaan in 1990; dat jaar werd hij uitgeroepen tot Hoogevener van het jaar. Drager van de erepenning van de gemeente Hoogeveen.