Louis Teunis Lieve

(Dordrecht 1921 - Blaricum 1998) Bestuurder.

Volgde een ambtelijke opleiding, al gauw gevolgd door de benoeming tot gemeentesecretaris van Blaricum. In 1964 kreeg Westerbork hem als burgemeester; daar bleef hij tot zijn pensioen. In zijn tijd kreeg het dorp een nieuw gemeentehuis (boerderijtype), maar meer nog werd zijn naam, ook internationaal, gevestigd door de verheffing van Orvelte tot een museumdorp van allure. Daarvoor heeft hij met groot succes gestreden. In het museumjaar 1975, door de Raad van Europa uitgeroepen, was Orvelte een van de Europese voorbeelden. Lieve wilde niet dat het gave esdorp ten prooi zou vallen aan vernieuwingen. Hij wilde hier 'een toekomst voor ons verleden' scheppen. Hij zag dan Orvelte vanuit de cultuurhistorie als een educatief recreatieproject. Lieve werd de eerste voorzitter van de Stichting Orvelte die als motto voerde: 'Harmonie en integratie'. Na zijn vertrek heeft het hieraan nogal eens ontbroken.