Persoon

Henk Lanting

Functie: Tekstschrijver, Muzikant, tekenaar, administratief medewerker

Geboren: 1950

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

(Wijster 1950) Tekstschrijver, muzikant, tekenaar, administratief medewerker. Ook actief als toneelspeler/decorontwerper en regisseur bij toneelverenigingen te Grolloo.

Werkte mee aan radioproducties van RTV Drenthe. Regionale bekendheid met het liedje Naoktstrand. Begon in 1964 met de band Groovin' Sound, in 1968 omgedoopt in Child of Nature. Lanting tekende voor gitaar en zang, de andere leden waren Marius Bos (bas), Geert Hilbolling (drums), Hayo Klaassens (sologitaar en zang), Piet de Lange (toetsen), Frits Charbon (fluit , banjo en zang). Child of Nature trad op in Nederland en Duitsland. De band maakte diverse studio-opnamen maar geen platen. De groep werd ontbonden in 1976. Lanting trad daarna als solist en als duo op, met o.a. Cor Többen en Rob Lievestro, met Drentstalige liedjes in en buiten Drenthe.

Discografie: Bang veur de dunder (cd 1991) en Laand van toen (cd 1999).