Herman A.A. Lange

(Erica 1945) Eerste Drentse milieugedeputeerde (PvdA), van 1987 tot 1991. Daarna tot 1994 gedeputeerde ruimtelijke ordening en vervolgens dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest, tot aan de vorming van nieuwe all-in waterschappen in 2000. Was vóór 1987 wethouder ruimtelijke ordening te Emmen.

In zijn bestuursperiode als gedeputeerde verdedigde hij de bouw van een afvalverbrandingsinstal-latie bij VAM te Wijster, waartegen veel weerstand bestond, en voerde hij het debat over de aanwijzing van de Ecologische Hoofdstructuur in Drenthe.