A.C.A. Kuhn

Functie:

Houtvester.

Werkzaam bij Staatsbosbeheer in de houtvesterijen Assen-Oost, Drenthe-Noord en Drenthe, vanaf 1959 tot aan zijn overlijden in 1980. In deze periode werd recreatie een belangrijke nieuwe functie in de Staatsbossen. Kuhn realiseerde omvangrijke investeringen als spartelvijvers (Loomeer, Ieberenplas, Nije Hemelriek), recreatiewegen in Gieten/Borger en Grolloo, het Melkwegpad in Hooghalen, schuilhutten en informatiepanelen. Hij ontwikkelde ook de plannen voor een informatiecentrum over bosbeheer. Bij het gereedkomen daarvan in 1985 kreeg het zijn naam: het Houtvester Kuhn Huis in de boswachterij Borger.