Krips B.V.

Organisatie type: Drukkerij

Onderneming gespecialiseerd in het produceren van zwart-wit drukwerk met een steunkleur, van boeken, boekachtigen, tijdschriften en handleidingen.

Opgericht in 1936 in Rijswijk en later in Meppel gevestigd. Door het succes van haar grootste klant - Elsevier - werd het in 1973 overgenomen door dat bedrijf. Omdat Elsevier zich vanaf eind jaren '90 terugtrok uit de grafische industrie, is Krips eind 2001 onderdeel geworden van de grafimediagroep Euradius; met een omzet van ruim 45 miljoen euro behorende tot de top 10 in Nederland. Er werken 150 mensen.