Louis Marie Krans

Functie: Schilder

(Roermond 1875 - Assen 1932) Schilder.

Kreeg les van zijn vader Jean Krans. Volgde daarna een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen (1894-1898). Vervolgens keerde hij naar Assen terug, waar hij privé-lessen ging geven. Tevens werd hij leraar aan de gemeentelijke tekenschool (1898-1903), aan de Burgeravondschool, aan de afdeling Handelsonderwijs en aan instituut Rozenburg. Krans schilderde vooral Drentse heidelandschappen, die ook in het buitenland aftrek vonden, en portretten. Daarbij werkte hij geregeld naar zelfgemaakte foto's. Verder vervaardigde hij in opdracht kopieën naar oude meesters. Als pianist maakte hij deel uit van het Asser kamermuziekgezelschap 'Smank', waarvan zijn vader dirigent en directeur was.