Martin Gert Koster

(Avereest 1950) Schrijver.

Begon na de havo aan een studie MO-Nederlands. Werd na enige jaren werkzaam geweest te zijn in het onderwijs onbezoldigd kroegbaas in de Achterhoek. Schrijft Drentstalig proza en poëzie. Gebruikte aanvankelijke diverse pseudoniemen, maar schrijft sinds de publicatie van Zölfportret mit Sparzegelties (1995) uitsluitend onder eigen naam. Richtte in 1979 het Drents letterkundig Tiedschrift Roet op. Bij zijn afscheid als hoofdredacteur van Roet, in 2000, kwam van hem de bundel Ave Reest uit. Van 1986 tot 1992 was hij columnist bij de Drentse Courant en het Nieuwsblad van het Noorden. Koster schreef ook voor De Pennevogel en het maandblad Drenthe. Staat vanaf 2000 weer voor de klas.