Koptisch Orthodoxe Kerk

Organisatie type: Kerkgenootschap

Oorspronkelijk uit Egypte afkomstig kerkgenootschap met een noordelijke vestiging in Assen. Sinds 1977 officieel in Nederland geregistreerd.

De Koptische kerk in Assen bestaat uit dertig gezinnen. Sinds mei 2003 worden de diensten gehouden in een eigen gebouw aan de Talmastraat, waarin eerder het Rode Kruis was gehuisvest. De Koptisch Orthodoxe Kerk voert haar bestaan terug op de evangelist Marcus en is één van de oudste kerken. De diensten worden gehouden in het Arabisch, Koptisch en Nederlands. De kerk heeft twee priesters in Nederland die vijf kerken bedienen.