KLM Luchtvaartschool b.v.

Organisatie type: Luchtvaartschool

Particulier opleidingscentrum op Groningen Airport Eelde. D

e instelling, die tegenwoordig wel de KLM Flight Academy wordt genoemd, is de voortzetting van de in 1946 opgerichte Rijksluchtvaartschool. Laatstgenoemde werd vanaf 1954 van Gilze-Rijen (N.-Br.) geleidelijk naar Eelde verplaatst. Sinds 1991 is de onderwijsinstelling een dochteronderneming van de KLM die de Rijksluchtvaartschool dat jaar voor een symbolisch bedrag overnam. De school biedt een HBO-basisopleiding tot verkeersvlieger. De cursus die afgerond wordt met het behalen van het Europees brevet bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het laatste heeft zowel in Fort Pierce, Florida (V.S.) als Eelde plaats. De KLM Luchtvaartschool kent een uniek slagingspercentage van 97%.