Frank Keverling Buisman

Functie: Rijksarchivaris, rechtshistoricus

(Arnhem 1945) Rijksarchivaris en rechtshistoricus.

Trad in 1970 na een rechtenstudie te Utrecht in dienst van het rijksarchief in Drenthe als hoger archiefambtenaar. Hield zich wetenschappelijk vooral bezig met de Drentse rechtsgeschiedenis, hetgeen in 1986 uitmondde in een promotie te Groningen op het boek De Etstoel en zijn ordelboeken in de vijftiende eeuw. Was daarnaast vooral op redactioneel en organisatorisch terrein actief in de Drentse geschiedbeoefening. Werd in 1981 de eerste voorzitter van de Drentse Historische Vereniging. Was van 1980 tot 1986 secretaris van de redactie van de Nieuwe Drentse Volksalmanak . Werd in 1980 (waarnemend) rijksarchivaris in Drenthe en vertrok in 1987 om dezelfde functie te bekleden in Gelderland. Bezorgde de tekstuitgaven van de ordelen in Ordelen van de Etstoel van Drenthe 1399-1447 (1987) en Ordelen van de Etstoel van Drenthe 1450-1504 (1518) (1994). Tot 2006 werkzaam als directeur van het Gelders Archief en daarnaast bijzonder hoogleraar in de rechtsgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.