Keuringsdienst van Waren

Organisatie type: Provinciale dienst, belast met de uitvoering van de Warenwe

Provinciale dienst, belast met de uitvoering van de Warenwet. In de praktijk hield dat de controle en het toezicht op de verkoop van waren in.

In de drie noordelijke provincies heeft vanaf 1916 een provinciale keuringsdienst gefunctioneerd, aanvankelijk gebaseerd op een provinciale verordening, later op de Warenwet. Per 1 januari 1988 zijn alle provinciale en gemeentelijke keuringsdiensten opgegaan in een rijkskeuringsdienst van waren. De vestiging te Assen is een jaar later opgegaan in die van Groningen.

De keuringsdienst is lange tijd gehuisvest geweest aan het Van der Feltzpark, vanaf 1974 in een nieuw gebouw aan de Westerbrink.