Persoon

Karel Joseph Kaufman

Functie: Voetballer, Trainer, Voorzitter

Geboren: 1898
Gestorven: 1977

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

(Amsterdam 1898 - Haarlem 1977) Trainer en speler van Achilles '94, bondstrainer van de KNVB, voorzitter van de Drentse Voetbalbond.

Werd lid van de voetbalvereniging Watersgraafsmeer in Amsterdam. In 1916 werd hij als onderofficier overgeplaatst naar Assen en ging spelen - tot 1934 - bij Achilles'94. Was bij deze club aanvoerder van het eerste elftal en bekleedde behalve het penningmeesterschap alle andere bestuursfuncties. Voor de interland Zwitserland-Nederland in 1922 werd hij als reserve aangewezen. Verder speelde hij verschillende keren voor het noordelijk elftal en de Zwaluwenelftallen. In 1930 werd hij tot bondstrainer benoemd. Deze functie vervulde hij tot 1964 onder de bondscoaches Bob Glendenning, Max Merkel, Jessie Curver en Elek Schartz. Doceerde op de KNVB-cursussen voor voetbal-oefenmeester. Was docent op het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders in Overveen.