Organisatie

Karelse Van der Meer Architecten

Organisatie type: Architectenbureau

Datum:

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Architectenbureau, gevestigd te Groningen en Rotterdam.

Opgericht in 1985 in Groningen, heeft het bureau inmiddels een landelijke reputatie opgebouwd. De ontwerpen kenmerken zich in het algemeen door een heldere en aansprekende ruimtelijke opbouw. In de uiterlijke verschijningsvorm spelen situatieve aspecten en lokale tradities een grote rol.

Bekende projecten van dit bureau zijn het Feithhuis in Groningen, het gebouw van de Dienst ROEZ aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen, de Van Liefland school en de Vensterschool in Groningen. In Drenthe heeft dit bureau een aantal aansprekende ontwerpen gerealiseerd, bijv. het Astron gebouw in Dwingeloo, het kantoor van het Waterschap Reest en Wieden in Meppel, het gemeentehuis in Assen en het bedrijfsgebouw van GTI in Roden.