Kanaal Coevorden-Alte Picardie

Kanaal, 25 km lang, van Coevorden naar Alte Picardie en het Süd-Nord-Kanal.

Werd, voor wat het 1950 m lange Nederlandse deel betreft, in de periode 1882-1884 aangelegd door de provincie Overijssel. Het was een uitvloeisel van een in 1876 tussen Nederland en Duitsland gesloten overeenkomst over de verbindingen tussen de Nederlandse en Pruisische kanalen. Vooral door de hoge kanaalrechten die in Duitsland werden geheven, is het scheepvaartverkeer nooit van enige betekenis geweest. Na de sluiting voor de scheepvaart heeft het waterschap Bargerbeek het in Nederland gelegen gedeelte van het kanaal in 1972 van de provincie Overijssel overgenomen. Het kanaal heeft geen functie meer als vaarweg.