Erwin Raymond Java

Functie: Musicus

(Assen 1956) Musicus.

Studeerde na het Gymnasium A te Assen te hebben doorlopen Nederlandse Taal & Letteren aan de RU te Groningen en docent Lichte Muziek hoofdvak Elektrische Gitaar aan het Conservatorium te Groningen. Vanaf 1978 professioneel musicus in diverse bands, waaronder van 1978-1981 White Honey, met zangeres/presentatrice Hanneke Kappen. Diverse optredens op radio en televisie; zowel live als opnames.

Java speelde van 1981 tot en met 1982 in Herman Brood's Wild Romance. Vanaf 1986 was hij sologitarist bij Harry Muskee, Cuby & the Blizzards. Als studio-en sessiegitarist speelde hij voor diverse artisten. Van 1993 tot december 1996 was Java verbonden aan het Music Education Centre te Groningen. Vanaf 1993 werkzaam als docent Elektrische Gitaar Lichte Muziek en vanaf december 1996 medefirmant en docent van het Noorder Muziek Instituut te Groningen, dat hij oprichtte met Patries van Iterson, Bas Mulder en Martien Stienstra.

Discografie: Some kinda woman (lp 1979), Rimshots in the dark (lp 1986), Cut de Luxe, met top 40-hit Brother Booze (cd 1990), Muskee Live (cd 1991), Skysongs on the spot (cd 1994), Cuby is back - live (cd 1997), Dancin' bear (cd 1998), Hotel Grolloo (cd 2000).