Franciscus Theodorus (Frans) Jansen

Functie: Schilder, tekenaar, monumentaal ontwerper, Binnenhuisarchitect

(Steenwijk 1945) Schilder, tekenaar, monumentaal ontwerper en binnenhuisarchitect.

Opgeleid aan de AKI te Enschede. Jansen woont in Assen. Hij heeft zich als beeldend kunstenaar op verschillende terreinen ontwikkeld. Voor het Dr. Nassau College (gebouw Quintus) in Assen ontwierp hij in 1971 een monumentaal abstract werk van roestvast staal: 'Stapeling'. Als schilder maakt hij surrealistische werken in een compositie van grote figuratie in een helder en bont koloriet. Als ontwerper en uitvoerder houdt hij zich bezig met de artistieke inrichting van woningen, winkels en instellingen. Jansen deed mee aan diverse buitententoonstellingen in Assen. In 2001 had hij een overzichtstentoonstelling in het Stadhuis van Assen.