Janke en Tiny

Muzikaal duo, bestaande uit Janke Bulthuis (Assen 1958), zangeres, tekstdichter, componist, gitarist en Tiny Klomp (Ruinen 1959), zangeres, tekstdichter en bassist.

Na de middelbare school werkten beiden onafhankelijk van elkaar in de ouderenzorg. In 1989 bracht Tiny Klomp de eerste Drentstalige cd uit, Dromerij. Op 9 maart 1991 zag de cd Alledaogse dingen van Janke Bulthuis het levenslicht. Bij die gelegenheid trad Tiny Klomp op. Samen gingen ze verder. In november 1994 verscheen een cassettebandje met liedjes: Even nargens an denken. Janke Bulthuis schreef vervolgens de liedjes voor de drie volgende cd's.

Discografie: Kleuren in de nacht (cd 1996), Het allervrogste licht (cd 1999), Spiegel van mien denken (cd 2002).