Persoon

Tjaart Imbos

Geboren: 1942

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

(Kolham 1942) Docent en schrijver.

Groeide op in Coevorden, waar hij de onderwijzersopleiding volgde. Werkte aanvankelijk in het basisonderwijs en werd daarna docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. Hij was lid van de Drentse Schrieverskring, was bestuurslid van Drentse Taol en is medewerker en redactielid van Oeze Volk. Ook is hij lid van de Hoogeveense Taalcompagnie.

Aanvankelijk schreef Imbos onder het pseudoniem Beewood en 'wisse-wassies' verhalen en gedichten voor de Hoogeveensche Courant. In 1991 debuteerde hij met de bundel 'Aander wark'; een keur van gedichten in Zuudwest-Dreints. Zes jaar later verscheen de bundel 'As de gieteling zingt'; gedichten in Zuudwest-Dreints. Een leidmotief in zijn werk is de liefde voor de medemens.