Stichting De Thuiszorg Icare

Organisatie type: Zorgorganisatie

Zorgorganisatie.

Ontstaan uit een fusie van vier thuiszorgorganisaties uit de regio's Drenthe, Flevoland, Veluwe en IJssel-Zwartewater. Thuiszorg Drenthe - een van de deelnemers - is ontstaan uit een fusie van Kruiswerk Drenthe en de gezinsverzorgingsinstellingen in Drenthe. De activiteiten van de Groene Kruisverenigingen in Drenthe zijn toen overgenomen door Kruiswerk Drenthe. De leden van deze Groene Kruisverenigingen zijn tegenwoordig ondergebracht in de Icare Ledenvereniging. De organisatie vestigde haar hoofdkantoor in 2002 op bedrijventerrein Blankenstein in Meppel en heeft 9000 medewerkers die zich inzetten voor zorg aan huis bij 210.000 aangesloten huishoudens.