Organisatie

Hydra

Organisatie type: Nederlandstalig stemmingsorkest

Datum: -

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Nederlandstalig stemmingsorkest uit Assen, opgericht in 1971.

De eerste bezetting bestond uit: Fokko Kunstman (drums en zang), Gert Immerzeel (toetsen en gitaar), Frens Drijfhout en Richard Hartung. De groep speelde een repertoire van stemmingsmuziek. Ze hadden landelijk succes met grote hits als Marietje, Het gef 't allemaol niks, Als het gras twee kontjes hoog is. Ze traden op door het hele land. In het televisieprogramma 'Top Pop' vielen ze op met het lied Marietje, dat destijds nogal afweek van liedjes in de hitparade. In mei 1976 viel de groep uiteen. Kunstman en Immerzeel gingen tot 1983 verder als H 3.

Discografie: Hydra (lp), Marietje (single), Het geft allemaol niks (single), Hela gij bloempje (single), M'n zwager (single), Als het gras twee kontjes hoog is (single).