Organisatie

Hunebedcentrum

Organisatie type: Informatiecentrum

Datum:

reageer

Uw reactie

Wij zijn altijd opzoek naar reacties om de kennisbank van Drenthe uit te breiden. Wanneer u een correctie wilt doorgeven of een lemma wilt aanleveren voor de Drentse encyclopedie dan kunt u onderstaand formulier gebruiken. Ontroerende anekdotes bij een lemma of anderszins bijzondere verhalen worden niet als zodanig opgenomen in de encyclopedie. Deze reacties zullen derhalve niet in behandeling worden genomen.

Bron: Hunebedcentrum.nl
Alle rechten voorbehouden

 

Landelijk informatiecentrum over de hunebedden en de Trechterbekercultuur. Gevestigd in het voormalig Armenwerkhuis te Borger. Ook bekend als 't Flint'nhoes. Eerder bekend als Nationaal Hunebedden Informatie Centrum

In 1967 begonnen als oudheidkamer, opgericht door de Stichting Oud Borger. Na twee branden (1967 en 1980) verhuisde het museum van de Hoofdstraat naar de huidige locatie, gelegen naast hunebed D27. In 1982 werd het provisorisch ingericht, in 1987 officieel geopend. De naam 'Hunebedmuseum' werd toen vervangen door NHI. De SOB veranderde mee van naam; sinds 2001 heet zij Stichting Borger Prehistorisch Hart van Nederland. Architectenbureau Aldo en Hannie van Eyck ontwierp de nieuwbouw van het NHI, waarvan de realisatie in 2004 heeft plaatsgevonden.

Literatuur

  • Lit.: H. Klompmaker, 'Van Oudheidkamer tot Nationaal Hunebedden Informatiecentrum', De Zwerfsteen (1990) nr. 4.

Websites