Huis-aan-huisbladen

Gratis huis-aan-huis verspreide lokale nieuws- en advertentiebladen.

Over het algemeen zijn gemeentelijke informatie, rubrieksadvertenties en informatie over plaatselijke activiteiten vaste onderdelen. Sinds het einde van de jaren '60 van de 20e eeuw zijn de meeste huis-aan-huisbladen niet langer zelfstandig, maar een nevenactiviteit van de grotere dagbladen(combinaties). In Drenthe zijn de Noordelijke Dagblad Combinatie (Dagblad van het Noorden), het concern Wegener en de uitgeverij Boom (o.a. Meppeler Courant) de grootste. In totaal komen in Drenthe ongeveer dertien huis-aan-huisbladen met verschillende titels uit. De totale oplage bedroeg in 2000 ruim 500.000. Veel Drentse huishoudens ontvangen meer dan één huis-aan-huisblad. Assen en omgeving kennen onder andere Het Gezinsblad en De Koerier. In Zuidoost-Drenthe is de Zuid-Oosthoeker groot. Andere huis-aan-huisbladen hebben klinkende namen als de Nieuwsbode en Week in Week uit.