Jan Huges

Functie: Landbouwer, Burgemeester, Bestuurder

Landbouwer te Gasselte, burgemeester aldaar 1904-1908. Lid van Gedeputeerde Staten van 1908-1935. Voorzitter van het Drents Landbouw Genootschap van 1919-1925.

In deze periode maakte hij de opbloei van de Drentse landbouw mee, als gevolg van het gebruik van de kunstmest en de ontginningen. Hij vervulde vele andere functies bij o.a. de zuivelfabriek Gasselternijveenschemond (zie: Zuivelindustrie), aardappelmeelfabriek Oostermoer, landbouwvereniging, Groene Kruis, Botercontrolestation Assen, Centrale Commissie voor de botercontrolestations in Nederland, Middelbare Landbouwschool Groningen. In de oorlogsjaren 1914-1918 vervulde hij diverse crisisfuncties, zowel landelijk als provinciaal.