Wolter Hendrik Hofstede

Functie: Militair, Klerk

(Groningen 1725 - Assen 1796) Aanvankelijk militair, maar begon in 1757 als Eerste Klerk in dienst van Landschap Drenthe.

Klom ten slotte op tot landschrijver (griffier). Op zijn initiatief en naar zijn ideeën - Assen werd steeds meer bestuurlijk centrum - werd een restant oerbos opgeknapt tot wat nu bekend staat als het Asserbos. De verbetering van het Kloosterbos duurde van 1764 tot 1784. Ondertussen was hij ook stimulator van de verbetering Smildingervaart, wat de Drentsche Hoofdvaart werd tussen Meppel en de Kloostervenen, in 1780 verlengd tot Assen.